Eetbare paddestoelen zoeken en kweken

ActiviteitNatuurkeuken12okt13:0017:0013:00 - 17:00(GMT+02:00) Eetbare paddestoelen zoeken en kwekenReinier de paddenstoelenman

Info

Ontdek de kunst van het paddenstoelen kweken thuis en in je tuin, en leer ze herkennen tijdens een inspirerende natuurwandeling!

Tijdens een paddenstoelenwandeling word je meegenomen in de fascinerende wereld van paddenstoelen en schimmels! Terwijl we door het bos wandelen, leer je hoe deze bijzondere levensvormen het bos met elkaar verbinden en voeden. Je ontdekt hoe je paddenstoelen en schimmels kunt herkennen (determineren), welke eetbaar zijn en welke je beter kunt vermijden. Daarnaast vertel ik je over hun geneeskrachtige eigenschappen en de rol die paddenstoelen al eeuwenlang in ons leven spelen. Na de wandeling gaan we aan de slag met het kweken van paddenstoelen.

Deze workshop wordt gegeven door Reinier de paddenstoelenman. Ervaring is niet nodig en iedereen is welkom.

Tarieven

Wil jij graag bij deze wandeling zijn? Je bent meer dan welkom.

Kaartjes zijn €85,- per stuk, inclusief materialen om mee te werken.

Koop tickets

Klik hier om jouw kaartje(s) te kopen

 

Ook bij minder mooi weer gaat de workshop door. Kun je er onverwachts toch niet bij zijn? Probeer dan je ticket aan iemand anders door te geven. Ruilen of retourneren is helaas niet mogelijk.

Programma

  • Je bent welkom vanaf: 12:30 uur
  • Starttijd: 13:00 uur
  • Eindtijd: 17:00 uur
  • Locatie: Verzamelen bij de Veranda op het veld
  • Door wie: Reinier
  • Voertaal: Nederlands

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer.

 

Klik hier om een parkeerkaart te kopen. Deze is geldig voor de hele dag.

Over de organisatie

Over Reinier, de paddenstoelenman

 

Toen Reinier in 2015 voor het eerst op jacht ging naar wilde paddenstoelen in het bos, raakte hij zo geïnspireerd dat hij in de jaren die volgden er elke herfst op uit trok om paddenstoelen te gaan zoeken. Vanaf dat moment is hij zich steeds meer gaan verdiepen in paddenstoelen. Niet alleen in het wild, maar ook op het gebied van zelf kweken. Hij volgde verschillende workshops en cursussen over paddenstoelen, permacultuur en voedselbossen.

Meer informatie

www.paddenstoelenman.nl
Scroll naar boven